Генеральна Прокуратура України, не дозволила Валентирову Сергію (Валентирову Сергею) та Лукашу Вадиму «узурпувати» місцеву прокуратуру у місті Токмак

2031041

Продовжуючись розбиратися у ситуації навколо порушення громадського спокою у місті Токмак дізналася наступне.

В місті Сергій Валентиров фінансує декілька проектів, такі як: Депутат Облатсної Ради від БЮТ Суржан Олег (помічник Пшонки Артема), Джіоєва Гурама (Голову Токмакської Районної Адміністрації) та "банду тітушек" на чолі за Вадимом Лукашем. В цій статті розкривається лише один факт незаконих спроб захопити місто Токмак.

За часів князювання прокурора Свестуна. О.В. (2016 році), була створена «Консультативна рада» у складі місцевої прокуратури, яка повинна була грати роль не звичайної громадської наглядової ради. Професійні громадські ради е при генеральній прокуратурі, НАЗК та навіть при НАБУ. Ну в цих випадках такі ради не є частиною структури правоохоронних органів і не можуть говорити  їх імені, та не можуть консультувати когось в цій структурах. Тому що, державні правоохоронні органи та служби працюють тільки згідно штатного розкладу, законів про їх діяльність та затвердженої структури.

Навіщо створювати організацію «прокладку» можливо для спроб через цю «недопрокуратуру» збирати кошти або співпрацювати з рейдерами.  Хоча,  к каже сам Лукаш Вадим, якого було призначено вже звільненим прокурором Свестуном О.В.  для подолання корупції  та захисту законності.

Давайте подивимось ближче на склад цієї не зрозумілої навіть для ГПУ організації.

Лукаш В.О. – депутат Токмацької міської ради від Радикальної Партіїї, голова Консультативної групи.

Ця людина очолює клуб людей у військовій формі які прикриваючись балаклавами («масками патріотизму») захоплюють будівлі,кидають факели в будівлі місцевих органів влади, нападають на представників ЗМІ та інше. Ця людина може керувати ОПГ а не дорадчим та інтегрованим органом при прокуратурі. Навіть не маючи юридичної освіти.  Хоча ця людина має відношення до прокуратури часів Пшонки. Тодішній депутат Артем Пшонка від партії Регіонів балотувався на окрузі де працює Лукаш. Напевно він часто доручав йому «порішати» деякі справи прокурорські.

Калюжний Я.П. – заступник керівника ГО Токмацького військово-історичного пошукового товариства «ВОТАН», заступник голови Консультативної групи.

Можливо досвід цієї людини буде потрібен. Напевно прокурорам потрібно брати металошукачі та досліджувати поля та архіви. А не займатися прямими обов’язками згідно закону України «Про Прокуротуру».

Андрієць А.Г. – член ГО «Хортицький Полк», секретар Консультативної групи.

Хортицький Полк це військова організація яка наприклад вже фігурувала в ЗМІ, коли за тиждень до місцевих виборів «пригнала» БТР до міста Токмак та влаштувала показ зброї, нападаючи на активістів інших партій. І цей «Хортицький Полк» приїхав на запрошення тодішнього кандидата в мери Братищенко. А міліція міста Токмак закрилася у відділку та боялася вийти на вулицю.

Юрченко О.А. – пенсіонер, колишній працівник органів прокуратури.

Дуже цікаво, ця людина пройшла механізм очищення влади. Чи вона працювала за часів Артема Пшонки? Чому може навчити пенсіонер сучасну Прокуратуру у період реформування?

Петренко К.М. – кореспондент газети «Вісник Токмаччини». Журналіст це добре, ставимо лайк.

Мікша В.С. - депутат Токмацької міської ради. Людина депутат від «Самопомічі» закінчила освіту Професійне Училище та аграрній університет,  спеціальність, слюсар та механізатор відповідно. Одразу розумієш, чого може нарадити та проконсультувати прокурорів.

Курочкін В.В. - депутат Молочанської міської ради.

Такі прізвища, Лукаш, Курочкін? Дуже багато збігів з Партією Регіонів.

Ніколенко С.В. – заступник голови ГО «Токмацьке Об’єднання Воїнів АТО»

АТОшники це напевно добре, патріоти. Але хто кого повинен контролювати? Прокуратура напів військові організації чи люди зі статусом АТО прокуратуру?

А що прокурор Свестун О.В.?  Напевно за такі витівки та ще безліч чого, був 24 березня 2017 року, наказом 55К, був звільнений з займаної посади (без призначення на іншу) особисто Генеральним Прокурором України, поважним Юріем Луценко. За невідповідність займаній посаді та бездіяльність.

Новий прокурор, точніше виконуючий обов’язки прокурора Токмачиини, Русанов О. (висловлюючи позицію ГПУ) звільнив Лукаша наказом з символічним номером «шість», та ліквідував цю не потрібну організацію.

1

2Також стало відомо, що «головному консультанту прокуратури» Лукашу Вадиму, Обласна прокуратура, а саме прокурор запорізької області Романов Валерій Петрович, готує вручення «Підозри у вчиненні кримінального злочину».

Як вже було потрібно без законити, щоб навести порядок у маленькому містечку Токмак прийнялась ГПУ та напевно і НАБУ, теж. Сподіваємось на це.  Далі буде ........