У Запоріжжі відбудеться Всеукраїнська тренінг-програма для лікарів-практиків

18 жовтня 2018 року в м. Запоріжжя відбудеться Всеукраїнська тренінг-програма для лікарів-практиків "Мистецтво лікування"

Місце проведення: Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В. Г. Магара ( м. Запоріжжя, пр. Соборний, 41)

Реєстрація із 8.00

Наукова программа з 9.00 до 18.00

Організатор заходу: Всеукраїнська громадська організація "Асоціація превентивної та антиейджинг медицини", ГО "Академія розвитку медичної освіти".

Тренінг відбуватиметься за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (Київ), Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика (Київ), Запорізького державного медичного університету, Запорізької медичної академії післядипломної освіти, Департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради, Департаменту охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації.

На одноденному тренінгу для лікарів будуть навчати виявляти у пацієнтів фактори ризику розвитку хронічних захворювань і вживати своєчасних заходів для їх нейтралізації. Захід складатиметься з практичної і теоретичної частини.

Практична частина тренінгу – це можливість для лікарів та представників преси просто під час заходу безкоштовно відвідати кабінет профілактики. Отримані дані дозволять оцінити індивідуальний серцево-судинний ризик за модифікованою шкалою SCORE, визначити: індекс маси тіла, артеріальний тиск, глюкозу крові, здати зразок крові для аналізу за такими показниками, як холестерин загальний, тригліцериди, ліпопротеїди високої густини, ліпопротеїди низької густини, ліпопротеїди дуже низької густини, коефіцієнт атерогенності, провести УЗД колінних суглобів та денситометрію – визначення ризику переломів (на основі ультразвукового обстеження, п’ятковий метод).

Теоретична частина навчання – це лекції на актуальну тематику провідних українських вчених-медиків різних спеціальностей. Учасники тренінгів отримають важливу інформацію щодо профілактики хронічних захворювань від медичних науковців топ-рівня, матимуть змогу поспілкуватися з ними в режимі діалогу. Формат заходу також дозволить представникам преси взяти інтерв’ю у світил медичної науки.

Довідково: Всеукраїнська громадська організація "Асоціація превентивної та антиейджинг медицини" була заснована у 2007 році.

Основною метою Асоціації є сприяння покращанню надання медичної допомоги, підвищенню якості та тривалості життя населення шляхом розвитку профілактичної, терапевтичної, гендерної та антивікової медицини, пропагування знань у цих галузях медицини за допомогою лекцій, бесід, друкованих видань, виступів по радіо та телебаченню, міжнародних наукових та гуманітарних зв’язків.

Асоціація налічує більше 50 000 членів - лікарів зі всієї України різних спеціальностей: лікарі загальної практики-сімейної медицини, лікарі внутрішньої медицини, кардіологи, педіатри, неврологи, гастроентерологи, травматологи, ендокринологи, пульмонологи тощо.

Останні чотири роки Асоціація реалізує освітню програму для лікарів-практиків "Мистецтво Лікування", яка охопила тисячі лікарів у 19 обласних центрах України. У 2017 році пройшло 17 тренінгів, які відвідали більше ніж 9000 лікарів.

Мета програми – підвищити обізнаність українських лікарів-практиків щодо профілактики хронічних неінфекційних захворювань. Профілактика захворювань, передовсім серцево-судинних, є нагальним завданням вітчизняної системи охорони здоров’я. Захворюваність і смертність від серцево-судинних подій в Україні залишається найвищою в Європі. Тому надзвичайно важливо вживати своєчасних заходів для раннього виявлення проблем і протидії початковим ознакам захворювань.

Організатори проекту вбачають свою місію в тому, щоб привернути увагу лікарів та громадськості в цілому до власного здоров’я через здоровий спосіб життя, акцентувати увагу суспільства на важливості виявлення хвороб на початкових стадіях, запобігання їх розвитку та контролю вже наявних хвороб, а також поліпшення якості життя пацієнтів з хронічними захворюваннями.